dijous, 17 de setembre del 2015

La independència de Catalunya afavorirà o empitjorarà els bombers?


Com a bomber voluntari de la Generalitat de Catalunya, em preocupa que pot passar als bombers, en cas que Catalunya sigui un país independent, i penso que sens dubte, milloraria el servei. I perquè? 
Al ser un país independent, els nostres impostos no marxarien cap a Madrid i es destinarien tots aquí, i això es traduiria que al tenir més capacitat pressupostària, augmentaria la plantilla de bombers, s’invertiria més en formació i es compraria nous vehicles i material de darrera generació. 
A més a més, s’assumirien aquelles competències que actualment no tenim, com salvament marítim, centrals nuclears i ajuda internacional, i s’eliminarien algunes duplicitats, fet que permetria un estalvi econòmic i un guany en la coordinació.
També es milloraria el marc jurídic i legislatiu que afecta els bombers com els riscos laborals, la seguretat social, les pensions, etc, coses que ara es legislen des de Madrid. 
En definitiva, una Catalunya independent permetria redefinir el model actual de bombers, establint un servei plenament organitzat com una estructura d’estat, tot perfeccionant-lo, fet que actualment no podem fer al ser una simple comunitat autònoma i no disposar de tots els recursos econòmics ni de tota la capacitat per legislar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada