dissabte, 15 de febrer del 2014

Competències de bombers, estranys a casa nostra...

A principis de gener, el Partit Popular de Catalunya va presentar una queixa (proposta de resolució en llenguatge parlamentari) a la Comissió d’Interior del Parlament de Catalunya, ja que tenen constància que hi ha vegades que des del telèfon 112 no s’ha avisat en cas d’emergència a la Guàrdia Civil o a la Policia Nacional en aquells casos que tenen competència pròpies o compartides. 
L’excusa del PP és que aquest fet pot posar en joc la integritat física i la seguretat dels ciutadans, i que els cossos espanyols disposen de recursos altament especialitzats. 
No entraré a debatre si el 112 ha avisat o no a aquests cossos espanyols, cosa que dubto que no ho hagi fet, ja que tenim un 112 amb unes persones molt professionals, ben qualificades i que segueixen tots els protocols. 
Tampoc entraré a debatre si les policies espanyoles disposen de recursos altament especialitzats, cosa que ja avanço que si que en tenen, ja que disposen de molt més pressupost que no pas els cossos de seguretat i emergències de Catalunya. 
El que em sap greu és que la principal preocupació del PP no sigui que Catalunya tingui plenes competències en seguretat i emergències, ja que d’aquesta manera evitaríem dualitats i despeses dobles i innecessàries.
Degut a l’espoli que pateix Catalunya i degut a la manca de sobirania política, els catalans no tenim plenes competències en seguretat i emergències. Així per exemple, en salvament marítim, aeroports, seguretat nuclear i solidaritat internacional aquestes estan compartides o depenen de l’Estat Espanyol. 
I això en què es tradueix? És un secret a veus que Catalunya és un dels paradisos de la delinqüència internacional precisament pels diferents cossos policials que existeixen i que no es coordinen entre ells, especialment amb els Mossos d’Esquadra. I no és cap secret a veus, que la Policia Nacional de manera paternalista investiga actuacions dels Mossos, tot intentant desprestigiar-los. 
I pel que fa a emergències, per exemple, bombers de la Generalitat ha d'esperar en un sinistre que vinguin primer els cossos especialitzats en emergències i rescat d'Espanya, i si aquests volen, després podran actuar o no. Ja us podeu imaginar la situació: "-Escolti víctima, jo tinc els coneixements i la formació necessària per salvar-la, però no ho puc fer, ja que no tinc les competències, estic esperant ordres de Madrid..." 
Fa tres anys que no hi ha noves promocions de Bombers (ni de Mossos), i això s’està traduint en un greu risc de l’eficàcia en matèries d’emergència i seguretat. Tot i així, a pesar de les retallades de sous i equipaments de Bombers i Mossos, des d’Espanya no paren de destinar noves promocions de la Policia Nacional, de la Guàrdia Civil, de la UME i del CNI cap a Catalunya. Que això coincideixi amb l'augment considerable i important del sentiment independentista i de la convocatòria de la consulta és imaginació meva... 
Al PP no li preocupa que el 112 no avisi a la Guàrdia Civil ni a la Policia Nacional. Si de veritat estiguessin preocupats per la integritat física i la seguretat dels ciutadans reclamarien que la Generalitat de Catalunya assumís totes les competències en seguretat i emergències, ja que amb això, a part d'estalviar-nos molts diners, guanyaríem en rapidesa, coordinació i efectivitat, però l’Estat Espanyol, amb la complicitat de la quinta columna que té a Catalunya, el que vol és perpetuar el seu control i domini sobre els catalans, ja sigui en matèria lingüística, en matèria econòmica o ja sigui en emergències.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada