divendres, 6 de juliol del 2012

CIU i les promeses electorals sobre bombers

En el mes de novembre de 2010, en plena campanya electoral, per les eleccions al Parlament de Catalunya, vaig enviar una sèrie de correus als partits polítics que es presentaven per saber quin seria el seu programa en matèria de bombers.
El meu correu deia:

"M'agradaria saber quins aspectes del seu programa tenen a veure amb els bombers, si tenen previst convocar més places de bombers, si suprimiran o ampliaran els bombers voluntaris, si augmentaran o disminuiran la partida pressupostària destinada a la Direcció General d'Emèrgències i Extinció d'Incendis i Salvament, i finalment, si mantindran independentment la Direcció General de Protecció Civil o l'unificaran amb Bombers i Emergències com estava en el passat. Totes aquestes qüestions m'interessen alhora de decidir realment el meu vot. Moltes gràcies!"

El 24 de novembre, vaig rebre la resposta de CIU: 

Gràcies per escriure'ns. Aquests són els compromisos que portem en el nostre programa electoral referent a les qüestions que ens planteja: 

 1- Reforçarem les unitats dels Bombers de la Generalitat, amb equipaments i formació especialitzada, com a eix bàsic que són del sistema d’emergències integral de Catalunya. 

2- Implementarem les mesures acordades en la comissió d’investigació parlamentària del foc d’Horta de Sant Joan per millorar les condicions de treball i de seguretat dels bombers en l’extinció d’incendis forestals. 

3- Posarem els bombers voluntaris necessaris en cada parc de bombers de Catalunya i vetllarem perquè s’hi integrin, se’ls reconegui i se’ls respecti. 

4- Crearem un programa de millora permanent dels equipaments i la formació per als bombers voluntaris i millorarem les ajudes a les associacions de defensa forestal (ADF) per a la protecció i defensa del medi forestal. 

5- Revisarem la política de la segona activitat de Mossos d’Esquadra i de bombers per evitar les vulneracions de drets fonamentals que s’han produït. 

6- Convertirem l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya en un veritable referent europeu de formació i coneixement de la seguretat, amb la potenciació de l’Escola de Policia de Catalunya i de l’Escola de Bombers i Seguretat Civil de Catalunya. 

7- Implementarem un Sistema de Gestió Integral de l’Emergència, per garantir l’acció efectiva i coordinada de tots els cossos de seguretat, emergències, sanitat i protecció civil en situacions d’emergències generals que es puguin presentar al territori de Catalunya. 

8- Modificarem la implementació del servei del 112 com a únic número d’emergències a tot el territori català per corregir les mancances i les situacions de precarietat que es produeixen actualment. 

Pel que fa al tema de les places de bombers, si tenim l’oportunitat d’encapçalar el proper Govern de la Generalitat, i d’acord amb les necessitats que hi hagi al cos, anirem convocant noves places de bombers. El que no podem concretar en aquests moments és quantes places i quan, ja que no disposem de la informació tècnica suficient per determinar-ho. 
Restem a la seva disposició per al que consideri oportú. 
Cordialment, Jordi Moreso 
Convergència i Unió 

Cada vegada que llegeixo aquesta resposta no puc agafar un atac de riure (més que res, perquè intento que no m'agafi un atac d'ira). Catxondo perquè pràcticament no em responen a les meves preguntes (típic dels polítics).
Però especialment catxondos són els punts 1,2 i 3, sobretot perquè del dit al fet, és com un ou i una castanya. Molt catxondo, dir que pel que fa als bombers voluntaris: vetllarem perquè s’hi integrin, se’ls reconegui i se’ls respecti. ui si!! #esquemedesorino


Bé, com deia, millor un atac de riure que no pas un atac d'ira... 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada