divendres, 18 de maig del 2012

El conseller Puig anuncia un nou reglament de Bombers Voluntaris

Nota de premsa del Departament d'Interior. 18 de  maig de 2012
El conseller Puig anuncia un nou reglament de Bombers Voluntaris
El conseller d’Interior, Felip Puig, ha anunciat avui que “el departament d’Interior elaborarà en els propers mesos un nou reglament de Bombers Voluntaris que comptarà amb les opinions i la participació dels membres d’aquest col·lectiu”.
A més a més, i tal i com ha explicat el conseller, el Departament ha assolit un compromís en la formació dels bombers voluntaris i “farem una revisió de les necessitats formatives d’aquest col·lectiu”.
Puig ha defensat el sistema de gestió de les emergències basat en un model dual (bombers professionals i bombers voluntaris), i ha dit que precisament això és “el què ens singularitza també com a país i és una mostra més d’aquest compromís cívic, social i solidari que en tants àmbits de la nostra organització social ha vingut donant èxit durant els darrers anys”. En aquest sentit, el titular d’Interior ha explicat que “tenim un cos de bombers voluntaris que complementa el cos de bombers professionals”
Davant el malestar manifestat pels bombers voluntaris durant les tasques d’extinció de l’incendi de Rasquera, el conseller ha recordat “que l’activació dels bombers voluntaris depèn de la seva disponibilitat”, si bé ha assumit que hi havia “un cert malestar acumulat dels últims anys”. Puig ha explicat, però, que després de la reunió d’ahir del director general de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments, Jordi Gassió, amb representants dels bombers voluntaris, “s’han incorporat entre 20 i 25 bombers voluntaris de diferents parcs en les tasques d’extinció de l’incendi”.
Finalment, el conseller també ha recordat una vegada més que aquest estiu s’obriran tots els parcs de bombers voluntaris de Catalunya.
Aquestes mesures anunciades avui pel conseller són fruit dels compromisos que ja va adquirir el director general de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments en la reunió del consell de Bombers Voluntaris el passat dia 10 de maig.
A més dels anunciats avui, el director també es va comprometre a incloure representants dels bombers voluntaris en la redacció de la futura llei de bombers de Catalunya.

I fins aquí la nota de premsa.

El que penso:
Un nou reglament de Bombers Voluntaris? Excel·lent! És el que portem reclamant. Però avís per a navegants, no acceptarem qualsevol reglament...
Pel que fa una nova llei de bombers de Catalunya, el mateix, ha de ser una llei acceptada per tot el col·lectiu de bombers funcionaris i voluntaris.
La prioritat però, ha de ser que els bombers voluntaris tinguem una assegurança digna. I pel que veig, a la nota de premsa no hi ha res sobre això...
I sincerament, també m'esperava que el conseller donés més explicacions, però com sempre, tot a mitges veritats, que donen peu a especulacions innecessàries...(o potser ja va bé que hi hagi especulacions inncessàries). Recordo que durant les primeres 48 hores de l'incendi de Rasquera es va negar que hi hagués cap conflicte entre bombers voluntaris i el Departament d'Interior.
Com molts bombers voluntaris comenten per les xarxes socials, i a que en la nota de premsa no es diu, s'ha donat 15 dies al Departament d'Interior per veure un canvi i una visualització dels seus compromisos. Ara de les paraules, s'ha de passar als fets. O si no, tornaran les mobilitzacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada